Välkomna till Ordbilda utbildning december 2017

Kurser och Workshops 2017

Vi på Ordbilda är glada att presentera vår Workshop i Linkedin
som vi håller två gånger till i år.  6 december och 20 december.

Hur lär du dig bäst egentligen?

Pedagogik speglar ofta samhällets trender i stort. Förut talades det om lärstilar men numera är Blended learning trendigt. En kombination av klassrumsundervisning och digitala medier eller en lärmiljö som stimulerar lärandet. Lärstilar är mer kopplat till hur kunskapen förvärvas. Sker det genom att läsa eller lyssna. Vissa lär sig genom att prata om ämnet med andra. De flesta människor är visuella och kan förstå sammanhang med hjälp av metaforer och bilder, t.ex. informationsgrafik.

Linkedin

LinkedIn gjorde nyligen om sitt gränssnitt mot användarna. Det är en del av den förändring som påbörjades när bolaget köptes upp av Microsoft för 219 miljarder 2016.

Content creation Om svårigheten att göra bra statistik

Det är främst urvalet som är ett problem i sammanhanget. Hur är det möjligt att göra ett urval som motsvarar hela eller en del av den totala populationen på ett adekvat sätt. Eller bör urvalet begränsas till en viss grupp men är undersökningen då lika relevant som ett sätt att  återge verkligheten eller är den bara ett underlag för en mer kvalificerad gissning.

Om att arbeta på sin egen profil

Företaget Mynewsdesk har etablerat sig som en viktig aktör i kontakt mellan journalister och företag/ organisationer. Det var därför intressant att få veta att de har inlett ett samarbete med Blankspot projekt som drivs Martin Schibbye och Britt Stakston. Idén är att belysa och skriva om sådant andra journalister ignorerar eller saknar möjlighet att bevaka. Var fjärde svensk kommun saknar täckning av media. Det gäller faktiskt även om många delar av Stockholm. Blankspot fokuserar dock på mycket på de länder som Sverige har flyktingar ifrån samt de länder vi säljer vapen till. Ett nytt grepp är den fantastiska kamera som tar rörliga bilder i 360 grader. Det ger en unik möjlighet att se en omgivning som om läsaren/ tittaren själv var på plats.

Föredrag med Martin Schibbye och Brit Stakston talar om Blankspot projekt
Martin Schibbye och Brit Stakston har startat ett projekt för att skriva om de områden media inte skriver om.

WordPress

Jag har länge haft temat 2016 eller “twentysixteen” som det också kallas. En stor bild högst upp och sedan text om läsaren kommer sig för att bläddra ner hit. Det är dags att hitta en webbsida som är mer säljande. Det vill säga mer informationstät. Vi tenderar att göra våra webbsidor alltför rena och tomma på innehåll. Därför vill jag fylla min sida med relevant information vad Ordbilda står för.

 

Ordbilda Utbildning

Företagets namn: Ordbilda utbildning
Profilens titel, position och antal år på företaget: Daniel Stintzing, VD, 5 år.

FRÅGA 1: Beskriv kortfattat företagets affärsidé

Vår affärsidé är att hjälpa företag att förstå sin omvärld och därigenom kunna fatta väl avvägda beslut angående sin kommunikation och sedan genomföra dem.

FRÅGA 2: Vad är det som gör företaget framgångsrikt?

Konsekvenserna av digitaliseringen innebär att gamla affärsmodeller inte fungerar. Ett bra exempel är tidningarna som har stora lönsamhetsproblem.

Det ställer krav på företagen inom de flesta branscher att anpassa sig. Vi på Ordbilda arbetar med PR, marknadsstrategi för social medier samt utbildning.

Varje företag är unikt och vi anpassar oss efter kundens behov och förutsättningar. En konsult kan ha behov att bygga ut sitt kontaktnät via Linkedin. Ett mindre hotell behöver nya kanaler för att nå fram till sina kunder.

Vi vänder oss speciellt till de som inte har hunnit med att sätta sig in i hur sociala medier fungerar. Våra kurser i LinkedIn och Pinterest/ Instagram är mycket uppskattade.

 

FRÅGA 3: Vilka är företagets största utmaningar nu och i framtiden?
Vår bransch är extremt dynamisk och det gäller ständigt att förnya sig och utveckla våra strategier och kurser. Facebook, LinkedIn och Google förändrar hela tiden sina algoritmer vilket påverkar vilka som syns på sociala medier. Betald marknadsföring av inlägg blir ett allt viktigare sätt att synas. Det finns idag stora möjligheter att rikta sin marknadsföring till exakt den kundgrupp företaget söker. Vi arbetar ständigt på att bli bättre och öka vår kunskap och finna nya sätt att förmedla den. Vårt mål är att växa och skapa en sund och kreativ företagskultur som tar till vara medarbetarnas talanger och förmågor på bästa möjliga sätt.

 

 

FRÅGA 4: Vad tillför du företaget, vilka är dina styrkor som affärsidkare?
Som entreprenör är jag ansvarig för att företaget ska växa och blomstra. Jag har en bakgrund som journalist och informatiker kunskaper som är viktiga för att förstå sociala medier. I min roll som strateg är jag ansvarig för att förverkliga en vision av vad ett ännu ganska litet företag som Ordbilda utbildning kan vara om fem eller tjugo år.

FRÅGA 5: Ni är anslutna till AVM affärsverkstan. Vad ger AVM nätverket ert företag och vad kan du tillföra ”laget” AVM?

AVM är en fantastisk möjlighet för oss att möta andra företag. Vi ser det som en del i ett långsiktigt byggande av varumärket Ordbilda mot företag i Stockholm. Vi kan bidra med strategier och utbildningar inom sociala medier. Rådgivning och research inom PR för att påverka beslutsfattare och opinion är också områden där vi kan hjälpa nätverket i en omvärld som ständigt förändras.

 

Mobil +46 761 63 76 78

E-post: daniel@ordbilda.se

Webbsida: www.ordbilda.se

 

Sociala medier kan ge oss chansen att visa vilka vi är och vad vi kan

Under våren kommer vårt företag att delta i #Blogg100 Temat för bloggen är  sociala medier och att arbeta med wordpress. Vi kommer att fokusera på nyheter och idéer om hur företag kan använda sociala medier i sin marknadsföring.

Njut och läs
Daniel Stintzing, Ordbilda

Lek med Linkedin  
Vi är ett företag som arbetar med att lära ut och utveckla strategier för sociala medier på Internet. Kursen i Linkedin börjar den 25 januari. 
2a advent gör vi vår hemsida funktionell och trevlig.
Du kan nå oss under tiden via
e-post:daniel@ordbilda.se, Ordbilda@gmail.com
besök oss: Valhallavägen 128 i Stockholm
ring: 0761- 63 76 78

Welcome visitors
we are at this very moment  rebuilding our webpage so in order to make you more happy.
Please do not hesitate to call us: +46761637678 or e-mail us: ordbilda@gmail.com
Have a great weekend!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *